ACEROLA amazonska 15 kapsula

450,00 RSD

Amazonska acerola je karakteristična biljka koja raste u Južnoj Americi. Uspeva u toplijoj klimi, a njeni plodovi su poznati kao veoma bogati izvori prirodnog vitamina C i mogu da sadrže 3000 – 46000 mg vitamina C po kg pulpe

Nema na zalihama

SKU: 35838 Kategorija:

Amazonska acerola – riznica prirodnog Vitamina C sa karotenoidima I flavonoidima
Amazonska acerola je karakteristična biljka koja raste u Južnoj Americi. Uspeva u toplijoj klimi, a njeni plodovi su poznati kao veoma bogati izvori prirodnog vitamina C i mogu da sadrže 3000 – 46000 mg vitamina C po kg pulpe
Sastav: Amazonska acerola kapsule sadrži ekstrakt ploda acerole standardizovan na 25% vitamina C. Predstavlja značajan izvor prirodnog vitamina C iz voća. Svaka kapsula sadrži 125 mg prirodnog vitamina C. Pored vitamina C acerola je bogata i ostalim vitaminima (vitamin A, vitamin B grupe, pantotenska kiselina, folati, vitamin E, mineralima, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, bakar, natrijum, cink, selen) i antioksidativnim supstancama kao što su karotenoidi i polifenoli.
Dejstvo- Acerola predstavlja snažan antioksidant, jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale. Na taj način ona štiti organizam od stanja – oksidacijski stres. Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidant i snažan redukujući agens. Spada u vitamine koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvoždja u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane. Blagi deficit vitamina C se može javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.
Upotrebljava se
– za jačanje imuniteta;
– pre, za vreme i nakon prehlade i gripa;
-preventivno – prirodni vit c sa karotenoidima i bioflavonoidima ima znacajno bolju resorpciju od sintetskog vitamina C.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 12370/ 2018;
Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje;
Izrađeno u sistemu GMP.