NORVEŠKA Omega 3 za žene 122 kapsule

3.300,00 RSD

Čiste, visoko koncentrovane, molekularno destilovane, omega-3 esencijalne masne kiseline specijalno razvijene za žene sa vitaminima K2, D i E. Norveške omega-3 kapsule za žene takođe sadrže folnu kiselinu (jedan je od najvažnijih vitamina za zdravu trudnoću), ulje žutog noćurka i kakao. Ulje žutog noćurka u velikoj meri sprečava neugodne simptome koji se javljaju pre menstruacije, a preporučuje se i tokom laktacije jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje ulaze u sastav majčinog mleka.

Pakovanje: 120 gel kapsula od po 550 mg

Na zalihama

3.300,00 RSD

Na zalihama

Dodaj u korpu
SKU: 29380 Kategorija:

Norveške Omega-3 kapsule za žene

Čiste, visoko koncentrovane, molekularno destilovane, omega-3 esencijalne masne kiseline specijalno razvijene za žene sa vitaminima K2, D i E. Norveške omega-3 kapsule za žene takođe sadrže folnu kiselinu (dobra za trudnoću), ulje žutog noćurka i kakao. Ulje žutog noćurka u velikoj meri sprečava neugodne simptome koji se javljaju pre menstruacije, a preporučuje se i tokom laktacije jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje ulaze u sastav majčinog mleka.

Norveške omega-3 kapsule za žene olakšavaju simptome menopauze, povećavaju gustinu kostiju i imaju pozitivan efekat za kožu. Norveške omega-3 kapsule za žene korisne su za rad srca, mozga, mišića, zglobova, snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi, triglecerida, krvnog pritiska kao i šećera u krvi.

Ublažavaju simptome osteoporoze, smanjuju nivo fibrinogena i učestvuju u prevenciji slepljivanja trombocita i tromboze (začepljenja krvnih sudova), takođe pomažu kod oboljenja nervnog sistema (multipleks skleroza).

Vitamin E sprečava oksidaciju ribljeg ulja u samom organizmu. Vitamin D je neophodan za normalno funkcionisanje imunog sistema, za rast kostiju i zuba, a potpomaže i pravilan rad mišića i nervnog tkiva. Vitamin K2 smanjuje krvarenje tokom menstruacije, a takođe smanjuje i pojavu bora na koži. Kakao snižava krvni pritisak, opušta organizam i otklanja stres. Folna kiselina je dobra za trudnoću. Omega-6 masne kiseline poboljšavaju opšte zdravlje i imunitet organizma.

Omega-3 kapsule za žene povećavaju ukupne fizičke i psihičke performanse kod sportista. Omega-3 kapsule za žene utiču pozitivno na zdravlje, endokrini sistem i imunitet celog organizma. Omega-3 kiseline ne samo da su dobre za vaše opšte zdravlje, nego mogu poboljšati i ucinak dijeta i vežbi za mršavljenje. Studije su pokazale da ljudi koji pokušavaju smršati uz pomoć vežbi i dijeta bolje kontrolišu šećer i holesterol ako su omega-3 masne kiseline deo njihove ishrane. Omega-3 masna kiselina DHA je najzastupljenija omega-3 masna kiselina u mozgu, dok omega-3 masna kiselina EPA ima značajnu protivupalnu ulogu. Obe su neophodne za pravilan rad mozga i preporučuju se za poboljšanje pamćenja, koncentraciju i kod poremećaja raspoloženja.

Norveške omega-3 kapsule za žene specijalno su razvijene za lepši pol, gde su svi dodaci u odnosu na norveške omega-3 kapsule pažljivo birani, kako bi se stvorio savršen proizvod namenjen lepšem polu.

Sastav

Aktivni sastojci Količina na preporučenu dnevnu dozu (1 kapsula) Količina na 100 g
Riblje ulje, koje sadrži:
Omega-3 masne kiseline, od čega:
EPA (Eikozapentaenska kiselina)
DHA (Dokozaheksaenska kiselina)
450 mg
292,5 mg
151 mg
101,5 mg
59,6 g
38,7 g
20 g
13,4 g
Ulje semena žutog noćurka (Oenothereae Biennis Oleum), od čega:
Omega-6 masna kiselina (gama-linolenska kiselina)
50 mg
5 mg
6620 mg
662 mg
Suvi ekstrakt kakao zrna (Theobroma cacao extractum), od čega:
Teobromin
25 mg
2,5 mg
3311 mg
331 mg
Vitamin E (u obliku dl-alfa-tokoferola) 4,4 mg α-TE** (37%*) 583 mg α-TE**
Folna kiselina (u obliku pteroilmonoglutaminske kiseline) 100 μg (50%*) 13245 μg
Vitamin K (u obliku menahinona) 12,5 μg (16,7%) 1655,6 μg
Vitamin D (u obliku holekalciferola) 10 μg (200%*) 1324,5 μg

*Nutritivna referentna vrednost
**TE = α-tokoferol ekvivalent

 

Nutritivna vrednost proizvoda Količina na preporučenu dnevnu dozu (1 kapsula) Količina na 100 g
Energetska vrednost (kJ/kcal) 20 kJ / 5 kcal 2711 kJ / 654 kcal
Masti (g)
od kojih zasićene masne kiseline (g)
0,41 g
0,07 g
54,8 g
9,6 g
Ugljeni hidrati (g)
od kojih šećeri (g)
0,15 g
< 0,003 g
19,7 g
< 0,5 g
Proteini (g) 0,15 g 20,5 g
So (g) < 0,001 g < 0,2 g

 

  • Sastojci: Riblje ulje (60%), želatin, stabilizator (glycerol), ulje žutog noćurka (oenotherae biennis oleum) (6,6%), kakao ekstrakt (theobroma cacao) (3,3%), dl-alpha-tocopherol, stabilizator (silicon dioxide), menaquinone-7, cholecalciferol, boja (karamela), arome, folna kiselina (pteroilglutaminska kiselina)
  • Pakovanje: 120 gel kapsula od po 550 mg
  • Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu na temperaturi do 25 C.
  • Preporučena dnevna doza: 1 soft gel kapsula 1 puta dnevno uz obrok.
  • Ne sadrži: Veštačke boje, arome i konzervanse, gluten, ozračene sastojke.
  • Upozorenje: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Preporučena dnevna doza ne sme da se prekorači. Čuvati van domašaja dece. Pre upotrebe konsultovati se sa svojim lekarom/nutricionistom. Osobe koje koriste lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) potrebno je da se obrate svom lekaru pre nego što počnu da koriste NORVEŠKE OMEGA-3 KAPSULE ZA ŽENE. Osobe mlađe od 18 godina, trudnice i dojilje bi trebalo da koriste ovaj proizvod jedino pri preporuci i pod nadzorom lekara. Oboleli od epilepsije, šizofrenije i osobe na terapiji alifatičnim fenotiazinima ne treba da uzimaju preparat. Ukoliko se javi krvarenje iz nosa i povećana osetljivost ka nastanku modrica, prekinuti korišćenje preparata

 

MINISTARSTVO ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE
REŠENJE BROJ: 8969/2016 od 31.05.2016.