Becutan KIDS VITS anticolic kapi 30ml

Becutan KIDS VITS protiv grčeva su kapi za oralnu upotrebu namenjene za tretman nadutosti i grčeva kod odojčadi i dece, kod gastrointestinalnih tegoba uzrokovanih gasovima (flatulencija) i dispeptičnih tegoba.

SKU: 41548 Kategorija:

Becutan KIDS VITS protiv grčeva su kapi za oralnu upotrebu namenjene za tretman nadutosti i grčeva kod odojčadi i dece.

Grčevi u stomaku su „normalni“ i česta pojava kod zdravih i naprednih beba. Obično se javljaju nekoliko nedelja nakon rođenja i postepeno nestaju u trećem ili četvrtom mesecu. Propraćeni su dugim epizodama intenzivnog plača ili nervoze koje se ponavljaju, a počinju bez očiglednog razloga, što je  jedan od najčešćih razloga za zabrinutost roditelja. Razlog za nastanak grčeva u stomaku nije sasvim jasan i ne može se sprečiti ili zaustaviti.  Smatra se da je mogući razlog za pojavu grčeva još uvek nedovoljna razvijenost digestivnog sistema, nakupljanje vazduha itd.
Mehanizam delovanja simetikona se zasniva na smanjenju površinskog napona mehurića gasa u želucu, debelom i tankom crevu. Na ovaj način dolazi do lakšeg pucanja mehurića gasa što omogućava da se veći mehurići razbiju na manje koji lakše prolaze kroz digestivni trakt novorođenčeta. Simetikon se ne apsorbuje u krvotok, pa se stoga smatra bezbednim.